Sasa FIN40942/99         Sasa_seisoo_kotipihan_otuksia

Ensimmäinen seisojamme, todellinen metsästyskoira. Sasan paras puoli on ehdottomasti sen luonne. Sasa on erittäin itsevarma, vahva ja tasainen luonteeltaan, samalla silti äärimmäisen nöyrä ja halukas toimimaan annettujen ohjeiden mukaisesti. Joskus tuntuu, että tämä pieni tehopakkauksemme lukee ajatuksetkin. Metsällä Sasan toiminta on ollut täysin luontaista, eikä sitä ole koulutettu tai juurikaan ohjailtu sen toimintaa, sillä emmepä silloin aloittelijoina tienneet juuri mistään mitään. Sasan haku on pääasiassa rauhallista ja tarkkaa, toisinaan kuitenkin jopa raivoisaa menoa. Seisonnasta ei voi erehtyä niin jämäkkä se on. Jos lintu on aivan piikissä, kun avanssilupa annetaan, ei itse kyllä ehdi nähdä kuin lähtökuopat. Toisaalta, kun lintu on tullut seisottua kauempaa, niin eteneminen tapahtuu sykäyksittäin, matalana kuin mäyräkoira, ja aina niin, että ohjaaja ehtii mukaan seuraavaan vaiheeseen ("ammattitermein" vaiheittainen imevä eteneminen yhdessä ohjaajan kanssa). Linnun siivittäessä, pysytään käskystä paikoillaan. Itse emme tienneet alkuaikoina noudon hienouksista mitään ja yleensä lintu tulikin vauhdilla laukauksen jälkeen käteen. Tiedon ja opin itsellä karttuessa päätimme, että joutuu Sasakin odottamaan lupaa noutoon...ja toden totta eipä tarvinnut Sasalle rautalangasta asiaa vääntää, teimme vain selväksi ettei kunnon metsäkoira paukkunoutoja tee. Eikä se niitä sitten tee, vaan noutaakin vasta luvan saatuaan.

Kotioloissa Sasa on melkoinen perskärpänen, jos sen antaa mukana touhuta niin se sitten todella säätää, kaikki pitää nähdä, kuulla, ja vielä mielellään joka asiaan kuonokin työntää. Toki siellä petillä ollaan jos sinne käsky käy.

Sasa on n. 56 cm. Ulkomuoto on sopusuhtainen pienestä koosta huolimatta, ja raajaluusto on vankka. Kuono-osa voisi olla pitempi. Karva saisi olla hieman karkeampaa, pohjavillaa on hyvin. Eläinlääkäriä ei tarvita muuhun, kuin rokotusten säännölliseen uusimiseen, terveys on erinomainen. Lonkat A/A.

Sasa_ja_supi
Sasa ja supi
agisasa1.jpg

                Sasa ja Vilma ovat käyneet myös agilityharkoissa

Sasa_ja_Sanni

 Sasa ja Sanni