FIN MVA ARNOLD 38963/04A arnold2330308019.jpg

Olimme jo pitkän aikaa suunnitelleet uutta koiraa laumaamme, ja syksyn 2004 Kemijärven reissulla tuo ajatus kypsyi lopullisesti. Päätimme ottaa komean pojan, joka tottelee nimeä Arnold, tuttujen kesken Arno. Arno osoittautui pian omapäiseksi mamman mussukaksi.

Oppi meni perille kyllä mainiosti, jos Arnoa vain sattui asiat kiinnostamaan. Arno on koiristamme ensimmäinen, jota ajattelimme käyttää myös kokeissa, ja näyttelyissä metsästyksen ohella. Arnon toimintaa metsästyksessä kuvastaa aivan käsittämätön riistainto, jota olemmekin sitten koettaneet "valjastaa" miten kuten parhaiten olemme tainneet.

Totesimme jossain vaiheessa, että olisi ehkä syytä kysyä neuvoa joltakin, joka olisi todellinen konkari seisojien parissa. Mutkien kautta sitten saimmekin yhteyden Niemisen Tuomoon, joka lupasi vilkaista koiran toimintaa. Noh, siitä "vilkaisusta" sen verran, että Tuomo totesi koiran olevan varsin kehityskelpoinen, mutta pilalle lellitty. Siinä paikassa olisin halunnut inttää vastaan, sillä olihan Arnoa toki hyvänä pidetty mutta, että lellitty!! Taiston vilkaisu sai minut pitämään suuni kiinni, ymmärsin ettei liene sopivaa inttää vastaan herralle, joka on seisojien kanssa jo alun kolmattakymmentä vuotta toiminut. 

Arno on siis erinomaisen metsästyshalun omaava, riistaintoinen, laajalti ja vauhdikkaasti hakeva koira. Seisontakynnys on hieman matala, mutta yleensä seisonnat ovat varsin tuloksekkaita. Avanssi lähtee luvasta hyvin. Linnun siivittäessä voimme jo nykyisin olla varmoja koiran paikoillaan pysymisestä. Toisaalta, jos ampuja ei onnistu laukauksessaan, käy Arno hyvin kuumana, silloin on oltava tarkkana ja tiukkana. Tiedotus toimii sekä oma-aloitteisesti, että vihellyksestä. Arno noutaa  maalta ja vedestä moitteettomasti.

Arno on ulkomuodoltaan mielestämme hyvin lähellä sitä mitä kkss:n kuuluu olla. Tasapainoinen, ja upealiikkeinen koira jolla on kauttaaltaan hyvä rakenne, sekä kaunis pää, ja erinomainen karvan laatu, joskin hieman niukka pohjavilla. Lonkat A/A, kyynärät 0/0.

koetulokset       näyttelyt

220308ar264.jpg

tausta_arno.bmp